9 aug. 2011

Terapia prin culori.

  Simbolismul culorilor era cunoscut si utilizat inca din antichitate.Marele vindecator al Antichitatii Avicena recomanda ca remediu terapia culorilor,ea putand fi aplicata in diferite moduri, fiind o terapie accesibila oricui dorea sa beneficieze de efectele sale.Se considera ca fiecare culoare are un anumit efect asupra organismului,nu doar la nivel psihic ci si la nivel fizic si fiziologic.
  Stramosii nostrii cei mai indepartati erau convinsi ca lumina, impreuna cu diferitele culori componente ale luminii, la care se adauga multimea infinita de nuante ale celor sapte culori de baza, ne pot modifica atat starea psihica cat si echilibrul organic.
   Exista mai multe metode, foarte simple ,accesibile oricui pentru a utiliza culorile ,atat in vederea ameliorarii sanatatii,cat si pentru armonizarea vietii de zi cu zi.
   Cromoterapia sau terapia prin culori este  clasifiata ca fiind o terapie bazata pe vibratii ,independenta de vedere,pe care daca o vom utiliza in mod inteligent, vom reusii sa readucem echilibrul de care organismul uman are nevoie pentru o viata sanatoasa.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu