3 feb. 2012

Meditatii Zen.

Meditatiile Zen permit mintii sa se relaxeze.Sunt usor de practicat si nu necesita efort.
Instructiuni:-Puneti o perna pe podea si asezati-va comod.
                 -Aranjaţi picioarele într-o poziţie ce va poate menţine confortabil. În poziţia lotus pe jumătate, puneţi piciorul drept pe pulpa stanga.
                 -În poziţia lotus integrală, puneţi-vă picioarele pe coapsele opuse. Puteţi, de asemenea, pur şi simplu sa stati cu picioarele indoite, aproape de corp, dar asiguraţi-vă că greutatea este distribuită pe trei puncte.

                 -Inspirati profund,apoi expirati pe deplin,apoi mai inspirati inca o data si expirati ca si prima data.
                 -Cu o postura fizica buna,respiratia ta va curge natural pana in partea inferioara a abdomenului.Respira natural fara judecata sau fara a incerca un mod anumit de a trage aer in piept.
                 -Incearca sa mentii atentia asupra respiratiei pe toata durata meditatiei zen.Daca atentia dispare incearca sa o focalizezi iar si iar,inspirand si expirand.In momentul in care alte ganduri va acapareaza mintea ,mutativa toata atentia catre  repiratie si exersati metodele de inspiratie/expiratie.
                 -Incearca sa fi complet prezent cu propria persoana.La sfarsitul sedintei leagana usor corpul de la dreapta la stanga formand semicercuri tot mai mari.Intinde-ti apoi picioarele si asigurativa ca acestea nu sunt amortite inainte de a va sprijinii in ele.
                -Practica meditatia Zen in fiecare zi,cate zece-cincisprezece minute sau mai mult.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu