11 aug. 2011

Karma si Reincarnarea

   Karma reprezinta totalitatea actelor,emotiilor,sentimentelor,gandurilor pe care o persoana le acumuleaza de-a lungul vietilor anterioare.Karma este cea care ne insoteste mereu de la o viata la alta fiind singurul concept care ne leaga in acelasi timp de trecut si de viitor.
 In functie de actiunile oamenilor karma s-a impartit in 2 ramuri dand nastere astfel: karmei negative si karmei pozitive.Karma negativa a aparut ca rezultat al erorilor produse in vietile anterioare ,greseli care trebuiesc corectate in timpul viitoarelor vieti.De altfel karma pozitiva a aparut ca rezultat al gandurilor bune  , sentimentelor frumoase,dragostei,raspandite de individ. Aceasta din urma ajuta la evolutia spirituala a omului.

Daca admitem existenta karmei atunci in mod logic admitem existenta reincarnarii si invers Desi continua sa ramana la stadiul de conceptie filosofica cu aspect oriental nedovedita inca ,reincarnarea este un subiect foarte discutat in zilele noastre.De cele mai multe ori pornind de la acest termen , inca nu foarte bine definit in conceptia oamenilor de rand, se dau curs unor controverse ce ajung sa implice de la probleme religioase pana la cele politice.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu