15 aug. 2011

Culoarea violet.

Violet -culoarea iubirilor sublime-este o culoare a masurii ,constituita din rosu si albastru in proportii identice,evoca ideea de luciditate si actiune cugetata,echilibru intre cer si pamant,simturi si spirit,patima si intelepciune.
Culoarea violet trezeste in noi aspiratia de a stabili relatii intime sublime,care sa ne ofere implinire si fericire deplina,armonizandu-ne profund si complet intreaga noastra fiinta.Este culoarea tainei si a misterului.Este ,de asemenea,culoarea ascultarii,supunerii,o culoare linistitoare in care ardoarea rosului se estompeaza.Culoarea violet ne hraneste si ne energizeaza partea cea mai evoluata a creierului ,ajutandu-ne sa ne extindem orizontul intelegerii.
Leonardo Da Vinci sustinea ca puterea de meditatie a fiintei umane ,poate fi mult marita daca meditam intr-o camera cu gemuri violet la ferestre ,atunci cand soarele este la amiaza. 

 Efecte fiziologice-intensifica activitatea cardiovasculara,accelereaza respiratia,intensifica pozitiv rezistenta cardiaca si pulmonara.
Efecte psihologice-luciditate inteleapta,detasare,clarviziune,stare de fuziune si unitate cu tot ceea ce inconjoara
Indicatii-celulita,crampe,reumatism,nevroza,insomnie,tumori,tulburari ale splinei,tulburari ale vederii,etc.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu