23 aug. 2011

Chakrele.

1 Chakra radacinii - Centrul de securitate ,Muladhara
-asociata culorii rosu
-Locul de amplasare: perineu, punctul dintre anus si organele genitale
-Părţi ale corpului: sistemul limfatic, sistemul  schelet (dinti si oase), prostata la barbati, plexul sacral, sistemul vezicii urinare şi de eliminare, şi inferioare (picioare - talpi, glezne, etc). De asemenea, nasul, deoarece este organul de simţ al mirosului, şi asociat cu supravietuirea.
-Glanda endocrina: glandele suprarenale
-Simt:Miros
- Constiinta: Securitate, supravieţuire, încredere, relaţia cu banii, acasa, la locurl de muncă. Capacitatea de a fi rezonabil, de a fi prezent aici şi acum.  Aceasta chakra reflectă, de asemenea conexiunea unei persoane cu mama lor, şi cu Mama Pământ. Modul în care persoana  simte legatura cu  pământul. Legătură cu corpul fizic.
-Daca chakra nu functioneaza bine, poate duce la lacomie, la sentimente de nerecunostinta fata de ceea ce avem in viata. Poate duce la o neglijare a mediului inconjurator. 
-Element: Pamant  

2 Chakra  sacrala- Centrul de senzatie ,Swadistana
- asociata culorii portocaliu
- Locul de amplasare:partea centrală a abdomenului
-Părţi ale corpului: sistemul de reproducere, organele sexuale
-Glanda endocrina: gonade -Simţ: simţul gustului
-Constiinta: Aceasta chakra este asociata cu părţi ale conştiinţei în cauză cu alimente şi sex. Este vorba despre comunicarea organismului cu  interiorul fiinţei, despre ceea ce corpul vrea şi ce nevoi are. Abilitatea persoanei de a avea copii este, de asemenea, asociata cu această chakră. Dacă nu există o relaţie clară a elementului de apă asociat cu această chakră, relatia persoanei cu apă este o reflectare a relaţiei lor cu părţi din conştiinţa lor asociate la aceasta chakra, produse alimentare , sex, sau  copii. Creativitate.
-Aceasta chakra este de asemenea asociat cu corpul emoţional, şi dorinţa persoanei de a simti emotiile lor, mai ales furie, resentimente, frustrare.
-Element: apa
 
3 Chakra plexului solar-Puterea centurlui.Manipura
-asociata culorii galben
-Locul de amplasare: plexul solar, cativa centimetri deasupra ombilicului, sub stern
-Părţi ale corpului: părţile corpului asociate cu această chakră includ sistemul muscular, pielea ca un sistem, plexul solar, intestinul gros, stomacul, ficatul, precum si alte organe si glande, în regiunea plexului solar. De asemenea, ochii, ca organe de vedere, şi faţa, reprezentând figurativ fata lumii.
-Glanda endocrina: pancreasul
-Simt:Vederea
-Constiinta:Parti din constiinta asociate acestei chakre includ perceptii privind puterea,controlul,libertatea,usurinta cu care unul este capabil de a fi el insusi-usurinta de a exista.Activitatea mentala si corpul mental sunt, de asemenea, asociate cu această chakră.
-Element: Foc, soare.
 

2 comentarii:

Serban spunea...

Interesant blogul tău... Poate te interesează TAINA SEMINŢEI OMULUI.

Teddy spunea...

Swadistana in partea centrală a abdomenului?
Manipura deasupra ombilicului?
:)

Trimiteți un comentariu