16 aug. 2011

Galben

Galbenul este intens,amplu si orbitor ca un suvoi de metal topit,fiind greu de stins el se revarsa mereu,caci aceasta culoare nu este la fel de puternica precum rosul,dar are aproximativ aceleasi proprietati.Culoarea galben este cea  mai calda ,cea mai expansiva si poate cea mai insufletita culoare.Galbenul este o culoare a luminii si a vietii,este simbolul tineretii si al nemuririi divine,este culoarea zeilor.In cosmologia mexicana,galbenul-auriu este culoarea pe care o are pamantul inainte de inverzire,la inceputul anotimpului ploios.Aceasta culoare este deci asociata misterului reinvierii.
Galbenul stimuleaza sistemul nervos central,mareste capacitatea digestiva ,imbunatateste tonusul facandu-ne sa ne simtitm in forma.
Efecte fiziologice-stimuleaza nervul optic,influenteaza functionarea normala a sistemului cardiovascular
Efecte psihologice-caldura,intimitate elevata,satisfactie sublima,admiratie,inviorare,culoare calda,dinamica,fiind culoarea cea mai vesela,stimuleaza vederea,sporeste capacitatea de concentrare.
Indicatii-afectiuni ale ficatului,afectiuni ale vezicii biliare,celulita,diabet,afectiuni ale pielii,epuizare nervoasa,indigestie,migrena.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu