15 aug. 2011

Albastru

Culoarea albastra ne ajuta sa ne deschidem cu entuziasm fata de tot ceea ce este elevat si minunat in jurul nostru.Tot odata culoarea albastra ne va face sa fim intr-o mai buna armonie cu cei din jurul nostru.Albastrul calmeaza si elimina gandurile negre.Da iluzia de rece (in nuantele inchise),da impresia de marire a spatiului ,da senzatia de sufocare in nuante inchise folosit in incaperi inchise.
Extrem de puternic este efectul curativ al culorii albastre,care calmeaza stresul si emotiile,scade tensiunea arteriala,micsoreaza durerile in cazul sciaticii si a ulcerului la stomac.Daca un bolnav de pneumonie priveste indelung un obiect de culoare albastra ,atunci acesta se vindeca mult mai repede.In cazul insomniei ,daca se citeste la o lampa cu abajur albastru senzatia de somn nu va intarzia sa apara.
Utilizarea excesiva a acestei culori poate insa produce oboseala,iar o ambianta predominant albastra poate produce depresie.

Efecte fiziologice-scade presiunea sanguina,scade tonusul muscular,calmeaza respiratia si reduce frecventa pulsului.
Efecte psihologice-culoare rece,odihnitoare si linistitoare,indeamna la calm si reverie,predispune la concentrare si liniste interioara,confera seriozitate.
Indicatii-arsuri,colici,criza biliara,dereglare nervoasa,insomnie,isterie,palpitatii,dureri de cap si de dinti,afectiuni ale gatului,insolatie,tulburari provocate de socuri,pojar,varsat de vant.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu