12 sept. 2011

Uleiurile eterice.


   Ulei eteric de Melisa-"Uleiul Poeziei"
Este un ulei de nota superioara .Influenteaza activ sfera psihica si emotionala.Calmeaza ,inlatura starile depresive si melancolice, normalizeaza somnul,amelioreaza memoria.Se utilizeaza cate 2 picaturi la 5 mp de spatiu pentru lampa de aromaterapie, pentru baie aromatica 3-5 picaturi, pentru masaj 2-3 picaturi la 10 ml de ulei de baza.



  Ulei eteric de Rozmarin-"elixirul tineretii"
Rozmarinul acţionează favorabil asupra sistemului circulator, stimulează inima slăbita şi este util pentru tratarea tensiunii scăzute şi a senzaţiei de mâini şi picioare reci. El ajuta la curăţarea vaselor de sânge şi astfel este benefic în arteroscleroză. Se foloseşte sub forma de bai sau masaj. Uleiul de Rozmarin intensifica circulaţia sângelui la nivelul creierului, ajutînd astfel la creşterea capacităţii de concentrare şi la îmbunătăţirea memoriei. În aceste cazuri este util să fie ars în candela. Tot sub forma arderii în candela, dar şi ca masaj el da rezultate bune în combaterea migrenelor, a durerilor de cap şi în debilitate generala. Este un ulei energizant, potrivit in stari de debilitate, slăbiciune, nervozitate. Uleiul de Rozmarin va vă ajuta să vă deblocaţi energiile interne, să vă simţiţi mai puternic şi să vă îmbunătăţiţi relaţiile cu cei din jur.

  Ulei eteric de Cimbrisor-"uleiul vointei"
Este un simulator puternic al imunitatii in cazul maladiilor infectioase.Energetica uleiului imprima curaj,accentueaza dorinta de activitate,invinge timiditatea.Dezvolta motivatii spirituale rafinate-compasiune,mila ,compatimire.Favorizeaza reinnoirea energiei,accentueaza aura.
Se foloseste in- lampa de aromaterapie: 3-5 picaturi  
                          -baie aromatica: 5 picaturi cu emulgator
                         -masaj: 5 picaturi cu 10 ml de ulei pentru masaj
                         -frectii: 7-8 picaturi cu 10g de ulei de baza

  Ulei eteric de Eucalipt-"ulei energetic"
Favorizeaza restabilirea rapida in urma stresurilor,maladiilor,concentreaza atentia si amplifica potentialul intelectual.Creste volumul energiei raspunzatoare de longevitate.In conflicte sau litigii este eficienta pulverizarea uleiului in incapere,diminueaza atmosfera tensionata.

   Ulei eteric de Portocal-"uleiul optimismului"
Mareste optimismul ,increderea  in fortele si farmecul propriu.Restabileste aura in urma unor maladii grave si stresuri emotionale.Se recomanda persoanelor care simt necesitatea de compasiune si caldura sufleteasca.
Se foloseste in -lampa de aromaterapie: 3-5 picaturi
                          -baie aromatica: 5 picaturi
                          -masaj: 5 picaturi cu 10 ml de ulei pentru masaj
                         
  Ulei eteric de Lamaie-"uleiul filozofic"
Uleiul  de lamaie favorizeaza acomodarea usoara la noile conditii de viata,la oameni noi,intensifica interesele vitale,initiaza creatia in procesul de activitate .In familie ajuta la invingerea situatiilor dificile.
Se foloseste in:-lampa de aromaterapie: 3-5 picaturi
                           -baie aromatica: 5-7 picaturi
                           -masaj: 5-10 picaturi

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu