5 feb. 2012

......!

    Cred ca multi din voi au citit macar una din cartile misterioasei scriitoare,Aryana Havah, a carei identitate reala nu s-a aflat inca,cu toate ca sunt multi curiosi prin targ. Intr-o anumita masura cu totii suntem sceptici cand vine vorba de aprecierea unui fapt sau a unei intamplari atat timp cat nu ii putem garanta veridicitatea suta la suta.Tin sa precizez ca la indemul unor prieteni,si mai mult din curiozitate am citit cateva din cartile Aryanei Havah.Ce am descoperit in ele ,este nici mai mult nici mai putin decat ,o calatorie spre lumea pe care in adancul fiintei mele mi-o doresc.O viata perfecta,fara griji,plina de iubire,fericire in care fortele raului nu au ce cauta.Bineinteles pana acolo drumul este lung si plin de primejdii.Mai mult de atat am observat ca materia tinde cumva spre a manipula mintea unui om care se lasa prada ideilor,cu usurinta.Nu o zic,referindu-ma strict la textele ce fac referinta la diferitele mentionari din carti,care ar putea schimba mentalitatea omului cu privire la univers,ci mai de graba la partile bune :acelea in care ajungi sa realizezi ca tu esti important ca om,si prezenta ta pe Pamant conteaza.
Astfel ca,am scos din una din cartile sale cateva paragrafe ce m-au impresionat si pe care le-am luat drept un sfat bun de urmat.

"Primul pas este constientizarea propriilor pacate si tare de caracter. Adica a ceea ce vrei sa schimbi. însasi constientizarea acestora reprezinta primul semnal pe care ti-1 da sufletul, semnal care îti arata ca în interiorul tau exista dorinta de înnoire, de renastere. Apoi urmeaza lupta cu acestea. "

"Spalarea cu apa reprezinta de fapt spalarea cu elementul apa în stare pura. Prin apa, adica botez, pacatele lumii au fost sterse, deci apa înmagazineaza în ea noul, renasterea. Apa este unul din cele mai conductibile elemente, ea da viata, este creatoare, este placuta. Cu cât apa este mai rece cu atât se încarca mai usor; deci dusurile trebuiesc facute cu apa calduta. Trebuie sa stii ca apa la 37 de grade îsi pierde aceasta proprietate. Când faci dus îti imaginezi ca toate slabiciunile, pacatele, tarele de caracter, bolile se scurg din corp si în locul lor apar calitati, trasaturi benefice, liniste, sanatate, etc. Acest lucru trebuie facut cu simt de raspundere. Trebuie sa te gândesti doar la ceea ce faci, sa vizualizezi întreg procesul, sa simti cum iese si intra ceea ce ai programat."


"Spre exemplu când gatesti, fa-o ca si cum Dumnezeu se manifesta prin tine. Pune în oala nu numai alimente ci si sanatate, liniste, iubire. Gândeste-te ca mâncarea sa contina exact atâtea elemente câte îi sunt necesare fiecaruia în parte, pentru un organism echilibrat. Fa curatenie gândindu-te ca prin aceasta scoti din casa tot raul vrajba, ura, boala si introduci pace, buna-întelegere, armonie. Adu în casa plante verzi în ghiveci, caci ele reprezinta viata. Evita florile taiate deoarece ele sunt sisteme vii aflate pe moarte. Adu suflul divin în orice actiune în orice traire în orice gând. Când faci dus imagineaza-ti ca toate trasaturile negative ale caracterului tau se sterg si ca devii mai bun, mai întelegator, mai plin de Duh Sfânt. Iubeste oamenii din jurul tau si fa-le bucurii, surprinde-i cu mici gesturi de apreciere, lauda-i si încurajeaza-i, scoate în evidenta lucrurile bune pe care le-au facut si minimalizeaza-le greselile. Când te duci la birou fa-o cu drag, ca si cum ai face-o pentru Dumnezeu. Cam asta trebuie facut."

Sursa:Cristofor Magul din Carpati-Aryana Havah

3 feb. 2012

Meditatii Zen.

Meditatiile Zen permit mintii sa se relaxeze.Sunt usor de practicat si nu necesita efort.
Instructiuni:-Puneti o perna pe podea si asezati-va comod.
                 -Aranjaţi picioarele într-o poziţie ce va poate menţine confortabil. În poziţia lotus pe jumătate, puneţi piciorul drept pe pulpa stanga.
                 -În poziţia lotus integrală, puneţi-vă picioarele pe coapsele opuse. Puteţi, de asemenea, pur şi simplu sa stati cu picioarele indoite, aproape de corp, dar asiguraţi-vă că greutatea este distribuită pe trei puncte.

                 -Inspirati profund,apoi expirati pe deplin,apoi mai inspirati inca o data si expirati ca si prima data.
                 -Cu o postura fizica buna,respiratia ta va curge natural pana in partea inferioara a abdomenului.Respira natural fara judecata sau fara a incerca un mod anumit de a trage aer in piept.
                 -Incearca sa mentii atentia asupra respiratiei pe toata durata meditatiei zen.Daca atentia dispare incearca sa o focalizezi iar si iar,inspirand si expirand.In momentul in care alte ganduri va acapareaza mintea ,mutativa toata atentia catre  repiratie si exersati metodele de inspiratie/expiratie.
                 -Incearca sa fi complet prezent cu propria persoana.La sfarsitul sedintei leagana usor corpul de la dreapta la stanga formand semicercuri tot mai mari.Intinde-ti apoi picioarele si asigurativa ca acestea nu sunt amortite inainte de a va sprijinii in ele.
                -Practica meditatia Zen in fiecare zi,cate zece-cincisprezece minute sau mai mult.

Uleiurile eterice in functie de zodie.

          Asa cum se stie deja,fiecarei zodii i s-au asociat anumite culori,anumite parfumuri,anumite pietre sau metale;este la fel de adevarat ca fiecarei zodii ii corespund anumite uleiuri esentiale.O anumita aroma,parfum, trebuie sa ii placa purtatorului ei.Trebuie sa rezoneze cu personalitatea dar si cu starea de moment a cuiva.
         Conform literaturii in domeniu,semnelor de aer-Gemeni,Balanta,Varsator,li se potrivesc mirosurile de flori si fructe,trandafiri,mandarine,portocal dar si notele oceanice.Semnele de apa-Pesti,Rac,Scorpion,vor tinde catre esente extrase din mirodenii,ori esente de iasomie,piersica,frezie sau bergamota.Semnele de Pamant-Capricorn,Taur,Fecioara,sunt atrase de mirosurile naturale,dar si de mirosul de caprifoi,mandarin,ambra ,trandafiri,gardenia.Semnele de foc-Leu,Berbec,Sagetator,e bine sa aleaga arome intense,cum ar fi cele de coriandru,santal,iasomie.